Brydning en succes i skolen

Af Christina Hoffmann

De voldsomme og kraftbetonede sportsgrene er ikke dem, man ser udfoldet mest i idrætstimerne rundt på landets skoler. Men i Storstrøms Amt er brydesporten blevet en succes.

”Jeg har brugt brydeøvelser i opvarmningen, som små øvelser og som hel lektion, og det blev der taget godt imod. Især hos pigerne og de store elever er det gået rent ind. De meget intime øvelser har jeg dog valgt, blandt de ældre elever, at dele op i køn”, fortæller Carsten Melcke, idrætslærer på Holeby Skole i Storstrøms Amt.

Dansk Skoleidræt, Storstrøms Amt, bød brydesporten indenfor i gymnastiksalene i efteråret 2004 med afholdelsen af et brydetræf for 3. klasser med ca. 200 elever. I 2005 voksede dette til tre brydedage for 19 klasser med i alt 425 elever. Træffene blev arrangeret i samarbejde med de lokale brydeklubber Thor i Nykøbing Falster og AK Rolf i Næstved.

”Tilbagemeldingen har været, at det var en fantastisk dag, hvor alle elever – trods skepsis fra en del elever og forældre - deltog og havde en pragtfuld dag”, fortæller Carsten Melcke.

Indholdet var en brydeturnering, hvor de enkelte klasser stillede med hold inddelt efter køn og vægt. Indledende kampe førte videre til inddelinger efter styrke. Deltagerne fik lige mange kampe, og alle fik efter endt brydning diplomer og medaljer.

Skolebrydeturneringen er i dag en årlig tilbagevendende begivenhed både i Nykøbing F og Næstved

SlåsNu | Palle Nielsen | Poul Helgesens Vej 7 | 8260 Viby J | 4223 2480 |palle@slaasnu.dk