Idrætslærer bør prøve brydning

Af Christina Hoffmann

Ikke mange lærere kaster sig ud i de mere voldsomme sportsgrene som for eksempel brydning, når der skal undervises i gymnastiksalene rundt om i landet. Måske fordi de umiddelbart ikke selv finder sporten særlig tiltalende? Men det kan de roligt gøre, hvis det står til Dansk Skoleidræt i Storstrøms Amt. Her har man haft stor succes med at afholde brydeseminarer for idrætslærere, selvom det i første omgang blev mødt med mistillid.

”Jeg havde en vis skepsis overfor brydesporten – alene påklædningen! Voksne mænd, svedige mænd, der ragede på hinanden! Men jeg tog grundigt fejl. Det var det bedste og mest inspirerende kursus jeg har deltaget i. Hvem havde forestillet sig, at, man kunne få en flok voksne mennesker til i 5 timer at knokle løs, tage på hinandens svedige kroppe, mærke smerte og samtidig synes, at det var vidunderligt – selv om det var forbandet surt at tabe”, lyder det fra Carsten Melcke, idrætslærer på Holeby Skole og medlem af Dansk Skoleidræt i Storstrøms Amt.

I Storstrøms Amt har Dansk Skoleidræt afholdt brydeseminar i samarbejde med brydeklubben Thor, Nykøbing Falster. Det første kursus lå i efteråret 2004, hvor 12 lærere deltog, men allerede i 2005 voksede dette til et seminar med 15 deltagere.

”Ud over at få en stor oplevelse ved at prøve brydesporten på egen krop og en anden opfattelse af sporten, fik jeg en masse inspiration til idrætsundervisningen i skolen: Masser af gode ideer og øvelser til kraftprøver, styrketræning, motorisk træning, kampøvelser, smidighedsøvelser og meget mere”, siger Carsten Melcke, som også kan fortælle, at der er blevet taget godt imod det ude på skolen. Seminaret i Nykøbing F er i dag et årligt tilbagevende seminar

SlåsNu | Palle Nielsen | Poul Helgesens Vej 7 | 8260 Viby J | 4223 2480 |palle@slaasnu.dk