Bryde legedag

Hvem siger at piger ikke bryder sig om at slås? Maja Nørgaard Grundt (til venstre) og Frederikke Vass Eskildsen synes faktisk, det er rigtig sjovt med en rask brydekamp - sådan i al venskabelighed.

Foto: Hans Østergaard

Af: Jesper Gimbel, jegi@fyens.dk

Det er brydningstid i Vestfynshallen. 150 skolebørn er troppet op for t prøve kræfter med brydesporten –for førte gang.

NØRRE AABY:

- Det er skægt for vi lærer noget nyt. Nemlig hvordan vi skal brydes, siger Maja Nørgaard Grundt, som er ni år og går i 3. klasse på Nørre Aaby Skole.

Børnene er alle elever i 2. og 3. klasse, og de lægger alle kræfter i, når de går i kamp mod hinanden på de store madrasser. Og det er ikke kun drengene, der vil slås. Faktisk er det lige så mange piger, og de lægger ikke fingrene imellem under kampen.

Hun har lige haft en drabelig kamp med Frederikke Vass Eskildsen, som ligeledes går i 3. klasse på Nørre Aaby Skole.

- Det er helt vildt sjovt. Især når man vinder over hende dér, siger Frederikke, mens hun puffer til Maja og griner: Hun fik mig helt ned og lægge, men så kom jeg op igen, og så skubbede jeg hende ud.

Ingen af de to piger har været i en brydekamp før, men de er enige om, at det slet ikke er så farligt, som det ser ud.

- Jeg havde regnet med at få blodnæse og ondt i ryggen. Jeg tænke: Nøj, det må da bare gøre helt vildt ondt, når man bliver svinget rundt. Men det gør det slet ikke, siger Frederikke.

Hun afviser bestemt, at brydning kun skulle være noget for vilde drenge.

- Selvfølgelig er det også noget for piger. Det er helt vildt hyggeligt. Jeg møder en masse, som jeg kendt i forvejen, fra dengang jeg gik i børnehaven, siger hun..

Det er Nørre Aaby Brydeklub, som står bag Store Brydedag i Vestfynshallen. Arrangementet er blevet til på opfordring af Dansk Skole Idræt og med støtte fra Danmarks Brydeforbund. Brydeklubbens formand, Kristin Knudsen er ikke spor overrasket over, at så mange piger har sagt ja til at være med. – Der med at brydning er en mandesport, er kun en gammel fordom. Der findes masser af dygtige brydepiger, siger hun.

Hun er meget tilfreds med den store tilslutning, for det er første gang brydeklubben laver et sådan arrangement.

Der er gået fint, og jeg tror vi gentager succesen næste år, siger Kristin Knudsen

SlåsNu | Palle Nielsen | Poul Helgesens Vej 7 | 8260 Viby J | 4223 2480 |palle@slaasnu.dk